Редактор: e-mail: Кадър: БТВНапускането на Калоян Методиев е свързано с преизбирането на

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВНапускането на Калоян Методиев е свързано с преизбирането на
Коментари Харесай

Коларова: Румен Радев би бил фасадна фигура на евентуален ляв блок

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

" Напускането на Калоян Методиев е обвързвано с преизбирането на Нинова ". Това разяснява в утринния блок на бТВ политологът Румяна Коларова.

" Има проблеми в границите на левия блок, което е очевадно, и второто нещо, което е ясно, е, че от ден на ден има алтернативност, където президентът Радев се привижда като водач на ляв блок. Това основава доста мощно напрежение. Ако Радев стане водач на сходен ляв блок, той ще бъде фасадна фигура. Президентството, а още по-малко Радев с неговия къс политически опит, не разполага с запас да провежда водачеството. Няма нито административна, нито експертна мрежа, която да го поддържа, когато той тръгне в тази посока ", сподели още Коларова.

По думите й, в България президентът би трябвало да е неутрална власт. " Не сравнявайте Румен Радев с предходните президенти. Те са удържали тази роля на президента - могли са да бъдат медиатор сред две враждуващи страни, макар, че са били определени от едната партия ", съобщи политологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР